Translate

Wednesday, 9 April 2014

Lagu ciptaan Kopeni Abdul Razak- KEM KK DIBAWA BAYU TUARAN (kkdb)

           
 

Lagu yg dicipta oleh peljar2x Kem KKDB Tuaran Sabah.
kumpulan  2/siri 10_2013

KOMPENI_ RAZAK CUTE SEMPOI kmpl 2/siri 10_2013


kami kompeni Razak
Datang sini susa hati,
Bila sampai rasa seronk pula
Macam tak mau pulang rumah                
                                                                                                 

Bergerak.. Bertempur
kami pantang undur 
walaupun halangan datang mencabar,
kami tempung dengan sabar

Biarpun kami sikt hanya 21 orang
semua permainan tiada nombor
tapi semangat tetap ada

Badan sexy jadi tegap
kulit cerah jadi gelap
rambut cantik menjadi mengerbang-gerbang
macam hantu dalam hutan
Tapi tak mengapa 
asal hati ada wira
harap wira tetap terus setia
support kami dari belakang

Lagu seterusnya merupakan lagu Asli yg di cpta oleh plajar kmpeni 

Razak kumpulan 2/siri 10 2013.

Ayuh ahli Razak
Majuhla dengan bakti murni
Tanamkan jiwa satriia perkasa
tunjukkan bukti pada dunia

Ikrar & janji kami lafazkan
membina budaya jati diri

Ayuh ahli Razak

Majuhla dengan bakti murni
Tanamkan jiwa satriia perkasa
tunjukkan bukti pada dunia

Insan berilmu di perjuangkan 
membentuk kompeni yg berwawasan
Amalan kerja satu pasukan 
Cekal dan berani
Hadapi Cabaran
Razak ke arah kejayaan

Razak ke arah...
Razak ke arah.......
Razak arah kejayaan....



Friday, 16 November 2012

             



              






  SURAT CINTA              


  Asalammualaikun.

    Lama dah mia x on Blogger ni''..hu! bila mia gok ni surat..trsntuh hati mia. Tak sngka Ayah mia       buat ayat cinta ni tuk Mama mia..mia sngguh brtuah dapat seloka bag lama Ayah mia, smua knangan Ayah & Mama mia ada kat dlam bag lmatu...bndah ni yg buatkan mia trnya-tnya tntang kesa lama ayah & mama. tu hari mia ada tanya mama,mcam mna kisa prtemuan mama & ayah tuk prtma kali..dngan hati yg truja..mia mndengar apa yg mama critakan..yg wat mia trkejud pbla mama kata, ayah kedekut...fuh !!!! ptutla smua adik and abang mia kdekut..hahahah ''bisikan : ayat yg brtulis ''Smua adik and abang kedekut" x betul ! x sangka mama ramai peminat..    setuasi mama sma engan mia'' heheh bleh la..heh


                                                         






Tuesday, 18 September 2012

HEART TO FILL SPACE

                                          HEART TO FILL SPACE


I do not know what is on your mind
I beg in your love ..
  say to me
I beg of you say ...
                                                    
I hope the beauty of your love ....  
fill my heart
full of darkness and
give light illuminate your presence
The sorrows of my heart and larah ..

I believe in love
and also in you that
stolen my heart
in silent love you
with all my heart.








Tuesday, 11 September 2012

Demi sebuah kehidupan

Kita selalu leka,
Kita selalu lupa,
Kita selalu berdoa..
dan memohon ampun pada Allah..
Tapi kita masih terus melakukan dosa2..
Kita tahu Segala dosa itu..
Tetapi mengapa kita masih juga melakukannya ?
Masih juga terus tenggelam dan akhirnya lemas dalam dakapannya..

Mungkin nafsu yang bersalah ?
Mungkin sebab utama ialah SYAITAN.
Yah,, syaitan sentiasa menggoda manusia
Akan sentiasa menyesatkan manusia
Agar terlena dalam dakapan dosa
Dibuai mimpi dan angan2 tanpa disedar..

Tetapi kita tahu apa yg kita lakukan,,
Kita tahu yang mana hak dan yang mana batil..
Mengapa masih terus untuk melakukannya..
Mungkin lemahnya iman di dada..
Kurang penghayatan ttg ilmu agama di dada..
Walaupun telah dibekalkan dengan agama
Oleh ayah dan bonda
Yang sanggup berkorban harta,tenaga,masa mahupun nyawa
Demi anak-anaknya..
Demi tekadnya..
yang tidak mahu anak-anaknya mengikut jejak langkahnya
Terpaksa membanting tulang empat keratnya
Demi sesuap nasi.

Dimanakah kita sebenarnya sekaranga?
Hanyut terus dibuai angan2 kosong..
Tidak mengapa untuk berangan sesuatu yang baik..
Ia akan bertambah baik jika ia diiringi dengan usaha dan pengorbanan yang gigih dan bersungguh-sungguh..... :)

Kini bermula di blog



















Assalamualaiku.
11 September 2012.. Itulah tarikh sy mengenali blog.
Itupun hasil dri tunjuk ajar kawan sy.. mungkin sy agak ketinggalan zaman
seperti apa yg anda fikirkan... Hehe. Mungkin juga anda tidak memikirkan lansung yg saya nie tak ketinggalan zaman. Setiap orang mesti akan mendapat ilmu baru yang mungkin lambat atau cepat kerana setiap orang tidak sama. Pernah kah anda lihat sepuluh orang yang menerima gaji serentak pada masa tertentu ? Tentu tidak kan... ? Betul kan...


HEHEHEHEH..
ermm.. harap sudi berkongsi ilmu dengan sy yang bru setahun jagung dalam dunia blog nie.
Tunjuk ajar anda amatlah sy hargai... Boleh add sy di FB : SINI