Translate

Friday, 16 November 2012

             



              






  SURAT CINTA              


  Asalammualaikun.

    Lama dah mia x on Blogger ni''..hu! bila mia gok ni surat..trsntuh hati mia. Tak sngka Ayah mia       buat ayat cinta ni tuk Mama mia..mia sngguh brtuah dapat seloka bag lama Ayah mia, smua knangan Ayah & Mama mia ada kat dlam bag lmatu...bndah ni yg buatkan mia trnya-tnya tntang kesa lama ayah & mama. tu hari mia ada tanya mama,mcam mna kisa prtemuan mama & ayah tuk prtma kali..dngan hati yg truja..mia mndengar apa yg mama critakan..yg wat mia trkejud pbla mama kata, ayah kedekut...fuh !!!! ptutla smua adik and abang mia kdekut..hahahah ''bisikan : ayat yg brtulis ''Smua adik and abang kedekut" x betul ! x sangka mama ramai peminat..    setuasi mama sma engan mia'' heheh bleh la..heh


                                                         






Tuesday, 18 September 2012

HEART TO FILL SPACE

                                          HEART TO FILL SPACE


I do not know what is on your mind
I beg in your love ..
  say to me
I beg of you say ...
                                                    
I hope the beauty of your love ....  
fill my heart
full of darkness and
give light illuminate your presence
The sorrows of my heart and larah ..

I believe in love
and also in you that
stolen my heart
in silent love you
with all my heart.








Tuesday, 11 September 2012

Demi sebuah kehidupan

Kita selalu leka,
Kita selalu lupa,
Kita selalu berdoa..
dan memohon ampun pada Allah..
Tapi kita masih terus melakukan dosa2..
Kita tahu Segala dosa itu..
Tetapi mengapa kita masih juga melakukannya ?
Masih juga terus tenggelam dan akhirnya lemas dalam dakapannya..

Mungkin nafsu yang bersalah ?
Mungkin sebab utama ialah SYAITAN.
Yah,, syaitan sentiasa menggoda manusia
Akan sentiasa menyesatkan manusia
Agar terlena dalam dakapan dosa
Dibuai mimpi dan angan2 tanpa disedar..

Tetapi kita tahu apa yg kita lakukan,,
Kita tahu yang mana hak dan yang mana batil..
Mengapa masih terus untuk melakukannya..
Mungkin lemahnya iman di dada..
Kurang penghayatan ttg ilmu agama di dada..
Walaupun telah dibekalkan dengan agama
Oleh ayah dan bonda
Yang sanggup berkorban harta,tenaga,masa mahupun nyawa
Demi anak-anaknya..
Demi tekadnya..
yang tidak mahu anak-anaknya mengikut jejak langkahnya
Terpaksa membanting tulang empat keratnya
Demi sesuap nasi.

Dimanakah kita sebenarnya sekaranga?
Hanyut terus dibuai angan2 kosong..
Tidak mengapa untuk berangan sesuatu yang baik..
Ia akan bertambah baik jika ia diiringi dengan usaha dan pengorbanan yang gigih dan bersungguh-sungguh..... :)

Kini bermula di blog



















Assalamualaiku.
11 September 2012.. Itulah tarikh sy mengenali blog.
Itupun hasil dri tunjuk ajar kawan sy.. mungkin sy agak ketinggalan zaman
seperti apa yg anda fikirkan... Hehe. Mungkin juga anda tidak memikirkan lansung yg saya nie tak ketinggalan zaman. Setiap orang mesti akan mendapat ilmu baru yang mungkin lambat atau cepat kerana setiap orang tidak sama. Pernah kah anda lihat sepuluh orang yang menerima gaji serentak pada masa tertentu ? Tentu tidak kan... ? Betul kan...


HEHEHEHEH..
ermm.. harap sudi berkongsi ilmu dengan sy yang bru setahun jagung dalam dunia blog nie.
Tunjuk ajar anda amatlah sy hargai... Boleh add sy di FB : SINI